KIEMELT TERMÉKEINK

ÚJDONSÁG

arr3arr3Már a Facebookon isWeboldalunk bővítése eljutott odáig, hogy már a facebookon is megtalálhatóak vagyunk. Friss... arr3Hikvision termékek  termékek. A márkanévre kattintva megtalálja... arr3Együttműködő partnerünkÜgyfeleink teljeskörű kiszolgálása érdekében látogasson el partnercégünk weboldalára...

AKCIÓS ÁRU

TOP TERMÉKEK

KAPCSOLAT

Aletti Kft.
Szabadkai utca 1.
1047 Budapest
tel: +36-1-270-4756
fax: +36-1-238-0796
aletti@aletti.hu
www.aletti.hu

KÉRDŐÍV

Hogyan értesült az oldalról?

GoogleGoogle 52% E-mailE-mail 36% Ismerős általIsmerős által 6% EgyébEgyéb 7%

slide

Kompakt és normál fénycsövek

 

Az izzólámpa az egyik legrégebbi elektromos fényforrásunk. Fényét elektromos áram által felizzított volfrámszál adja, az izzószálat az üvegbúrában lévő semleges gáz vagy vákuum óvja meg a levegő oxidáló hatásától. Az izzólámpát gyakran égőnek vagy villanykörtének is nevezik.

Az izzólámpákat számos méretben, teljesítményben és névleges feszültségre gyártják. Az izzólámpák – a foglalaton és kapcsolón kívül – nem igényelnek egyéb külső elektromos működtető szerelvényeket, ezért az izzós világítás olcsón kiépíthető. Az izzók színvisszaadása elfogadott, megszokott (videó, illetve filmfelvételekhez a vörösbe hajló, ún. indoor, 2700K színhőmérsékletet kell beállítani), kellemes, meleg fényű. Az izzók fényárama lényegében a bekapcsolás pillanatában eléri a maximális értékét, ami élettartama során csak kis mértékben csökken. Az általános célú izzók élettartama 1000 óra. A tömeggyártásnak köszönhetően olcsó. A fenti előnyös tulajdonságai miatt a háztartásokban az izzólámpa a legelterjedtebb fényforrás. Az izzók legnagyobb hátránya a kis fényhasznosítás, azaz a kis hatásfok, hiszen a bevezetett energia mindössze 2-5%-át alakítják fénnyé, a többi hőként kárba vész.

kompakt fénycső (compact fluorescent lamp, CFL) egy energiatakarékos fényforrás.

Az 1980-as években kezdett elterjedni. Nevét arról kapta, hogy a csővel a legalapvetőbb állandó kelléke, a gyújtó integrált, a cső fejelésében kapott helyet és a fejelés a cső egyik végére került, megkönnyítve kezelését és a lámpatest kialakítását. Működési elve azonos a hosszú rúd alakú fénycsövekével, csak az alakja más. A fénycsövek hagyományos működtetéséhez szükség van egy áramkorlátozó elemre (többnyire induktív előtét: fojtótekercs, tévesen fojtótrafó, illetve ritkán kapacitív, vagyis kondenzátor) és egy gyújtóra. A mai, korszerű fénycsöves lámpák már nem a kevésbé energiahatékony induktív, hanem jobb hatásfokú elektronikus előtéttel működnek, mely a gyújtó áramkörét is magába foglalja és hatásfoka jobb, a veszteségként keletkező hő kevesebb. A korszerű, minőségi kompakt csövek gyújtását késleltetve (ez sokak számára zavaró lehet, hiszen a felkapcsoláskor nem azonnal van fény, hanem fél-egy másodperc múlva), előfűtéssel végző elektronikákkal hajtott csövek a gyakori fel-lekapcsolást remekül viselik, de az olcsó és az összes, "azonnal" induló csövek élettartamát a gyakori kapcsolgatás drámaian rontja. Kapható olyan változat, amelyben a lámpa nincs egybeépítve a meghajtó áramkörökkel, ezeket általában ipari használatra szánják, pl. csarnokok, hotelek, repülőterek számára. Ezek csatlakoztatása kettő vagy négy csapos érintkezővel van megoldva: kettővel, ha a gyújtó már egybe van építve a lámpával, néggyel, ha mindhárom elem különálló.

A normál izzó helyére becsavarható kompakt fénycsövek (integrált CFL) már tartalmaznak minden szükséges elemet. Változatos formában, méretben, működtető feszültségben és színhőmérsékletben kaphatók.


Rendezés  

Elektronikus elôtét
Elektronikus elôtét
1X54-58/220-240 T8/T5
Ár 2 420 FtElektronikus elôtét
Elektronikus elôtét
2X54-58/220-240 T8/T5
Ár 2 550 FtElektronikus elôtét
Ár 2 590 FtElektronikus elôtét
Ár 2 550 FtElektronikus elôtét
Ár 2 590 FtElektronikus elôtét
Ár 2 550 FtHQL higanylámpa
Ár 1 230 FtNAV T  SUPER 4Y
NAV T SUPER 4Y
150W csőburás nátrium lámpa E40
Ár 3 010 FtNAV E  diffúz nátrium izzó
Ár 2 230 FtHideg tükrös halogén izzó
Hideg tükrös halogén izzó
20W 12V (44860WFL)
Ár 270 FtHideg tükrös halogén izzó
Hideg tükrös halogén izzó
35W 12V (44865WFL)
Ár 270 FtHALOPAR 16 alu tükrös
HALOPAR 16 alu tükrös
50W 64824 FL GU10
Ár 420 FtNWI5Y