ÚJDONSÁG

arr3arr3Már a Facebookon isWeboldalunk bővítése eljutott odáig, hogy már a facebookon is megtalálhatóak vagyunk. Friss... arr3Hikvision termékek  termékek. A márkanévre kattintva megtalálja... arr3Együttműködő partnerünkÜgyfeleink teljeskörű kiszolgálása érdekében látogasson el partnercégünk weboldalára...

TOP TERMÉKEK

KAPCSOLAT

Aletti Kft.
Szabadkai utca 1.
1047 Budapest
tel: +36-1-270-4756
fax: +36-1-238-0796
aletti@aletti.hu
www.aletti.hu

KÉRDŐÍV

Hogyan értesült az oldalról?

GoogleGoogle 52% E-mailE-mail 36% Ismerős általIsmerős által 6% EgyébEgyéb 7%

slide

Kompakt és normál fénycsövek

 

Az izzólámpa az egyik legrégebbi elektromos fényforrásunk. Fényét elektromos áram által felizzított volfrámszál adja, az izzószálat az üvegbúrában lévő semleges gáz vagy vákuum óvja meg a levegő oxidáló hatásától. Az izzólámpát gyakran égőnek vagy villanykörtének is nevezik.

Az izzólámpákat számos méretben, teljesítményben és névleges feszültségre gyártják. Az izzólámpák – a foglalaton és kapcsolón kívül – nem igényelnek egyéb külső elektromos működtető szerelvényeket, ezért az izzós világítás olcsón kiépíthető. Az izzók színvisszaadása elfogadott, megszokott (videó, illetve filmfelvételekhez a vörösbe hajló, ún. indoor, 2700K színhőmérsékletet kell beállítani), kellemes, meleg fényű. Az izzók fényárama lényegében a bekapcsolás pillanatában eléri a maximális értékét, ami élettartama során csak kis mértékben csökken. Az általános célú izzók élettartama 1000 óra. A tömeggyártásnak köszönhetően olcsó. A fenti előnyös tulajdonságai miatt a háztartásokban az izzólámpa a legelterjedtebb fényforrás. Az izzók legnagyobb hátránya a kis fényhasznosítás, azaz a kis hatásfok, hiszen a bevezetett energia mindössze 2-5%-át alakítják fénnyé, a többi hőként kárba vész.

kompakt fénycső (compact fluorescent lamp, CFL) egy energiatakarékos fényforrás.

Az 1980-as években kezdett elterjedni. Nevét arról kapta, hogy a csővel a legalapvetőbb állandó kelléke, a gyújtó integrált, a cső fejelésében kapott helyet és a fejelés a cső egyik végére került, megkönnyítve kezelését és a lámpatest kialakítását. Működési elve azonos a hosszú rúd alakú fénycsövekével, csak az alakja más. A fénycsövek hagyományos működtetéséhez szükség van egy áramkorlátozó elemre (többnyire induktív előtét: fojtótekercs, tévesen fojtótrafó, illetve ritkán kapacitív, vagyis kondenzátor) és egy gyújtóra. A mai, korszerű fénycsöves lámpák már nem a kevésbé energiahatékony induktív, hanem jobb hatásfokú elektronikus előtéttel működnek, mely a gyújtó áramkörét is magába foglalja és hatásfoka jobb, a veszteségként keletkező hő kevesebb. A korszerű, minőségi kompakt csövek gyújtását késleltetve (ez sokak számára zavaró lehet, hiszen a felkapcsoláskor nem azonnal van fény, hanem fél-egy másodperc múlva), előfűtéssel végző elektronikákkal hajtott csövek a gyakori fel-lekapcsolást remekül viselik, de az olcsó és az összes, "azonnal" induló csövek élettartamát a gyakori kapcsolgatás drámaian rontja. Kapható olyan változat, amelyben a lámpa nincs egybeépítve a meghajtó áramkörökkel, ezeket általában ipari használatra szánják, pl. csarnokok, hotelek, repülőterek számára. Ezek csatlakoztatása kettő vagy négy csapos érintkezővel van megoldva: kettővel, ha a gyújtó már egybe van építve a lámpával, néggyel, ha mindhárom elem különálló.

A normál izzó helyére becsavarható kompakt fénycsövek (integrált CFL) már tartalmaznak minden szükséges elemet. Változatos formában, méretben, működtető feszültségben és színhőmérsékletben kaphatók.


Rendezés  

Elektronikus előtét
Ár 1 200 FtElektronikus elôtét
Elektronikus elôtét
1X54-58/220-240 T8/T5
Ár 2 420 FtElektronikus elôtét
Elektronikus elôtét
2X54-58/220-240 T8/T5
Ár 2 550 FtElektronikus elôtét
Ár 2 590 FtElektronikus elôtét
Ár 2 550 FtElektronikus elôtét
Ár 2 590 FtElektronikus elôtét
Ár 2 550 FtHQL higanylámpa
Ár 1 230 FtNAV T  SUPER 4Y
NAV T SUPER 4Y
150W csőburás nátrium lámpa E40
Ár 3 010 FtNAV E  diffúz nátrium izzó
Ár 2 230 FtHideg tükrös halogén izzó
Hideg tükrös halogén izzó
20W 12V (44860WFL)
Ár 270 FtHideg tükrös halogén izzó
Hideg tükrös halogén izzó
35W 12V (44865WFL)
Ár 270 FtODJiNTVi